Tips als je zelf een sieradenwinkel wilt beginnen

Je wilt dolgraag zelf een sieradenwinkel beginnen, maar waar begin je? Hieronder volgen 6 tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Bedenk wie je doelgroep is

Wie wil je ontvangen in je winkel? Voor wie maak je sieraden? En ja, ‘iedereen’ is te breed. Denk bijvoorbeeld aan jonge dames tussen de 16 en 26 als je graag trendy sieraden verkoopt. Of richt je je liever op alternatieve dames, met creatieve en kunstzinnige sieraden? Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden, maar dit is echt een belangrijk vertrekpunt. Het vaststellen van je doelgroep is extreem belangrijk bij het opzetten van je winkel, maar komt ook later van pas wanneer je wilt gaan adverteren bijvoorbeeld.


Tip 2: Bedenk een bedrijfsnaam
Als je doelgroep helder is en je weet wat je hen wilt verkopen, kun je een bijpassende naam gaan bedenken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een mindmap, met in het midden je doelgroepomschrijving en daaromheen allerlei woorden en namen die je daarbij vindt passen. Dit kan je helpen om je gedachten te structureren.

Tip 3: Schrijf je in bij de KVK
Iedereen ondernemer in Nederland heeft een Kamer van Koophandel nummer nodig. Bezoek hun website voor meer informatie.

Tip 4: Sieraden en onderdelen inkopen

Groothandel sieraden en onderdelen zijn niet alleen goedkoper, maar ook te koop in bulk, wat handig kan zijn als je zoveel sieraden gaat maken. Ga op zoek naar een groothandel die aanbied wat jij zoekt en wie weet wordt je nog op andere leuke ideeën gebracht.

Tip 5: Sieraden maken

Voor je start met de verkoop van sieraden heb je een assortiment nodig. Denk wederom voor wie je de sieraden maakt voor je begint, zodat je doelgericht te werk kunt gaan. Waarschijnlijk heb je al heel veel leuke ideeën, maar mocht je nog meer inspiratie zoeken, kun je altijd eens kijken bij wat je groothandel aanbied.

Tip 6: Sieraden verkopen
Een laagdrempelige manier om dat waar te maken is door te starten met het verkopen van je sieraden op Social Media, zoals Facebook of Instagram. Daarnaast kun je natuurlijk een webshop opstarten of een fysieke winkel beginnen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *