Tips om zelf te gaan beleggen!

We willen allemaal een manier vinden om meer geld te verdienen. Eventueel voor de korte termijn of eventueel voor de lange termijn. De een durft hier meer risico’s in te leggen dan de ander en er zijn een paar bekende succesverhalen. Alleen jammer dat we niks horen over de gefaalde verhalen. Daar kunnen we namelijk van leren. Zelf beleggen is namelijk niet niets. Je moet jezelf er in verdiepen en over leren voordat je het kan doen. Als je dit liever allemaal niet doet is het ook mogelijk om het uit handen te geven. Dit kan bijvoorbeeld bij de bank. Dit noem je dan een broker.

Waar op letten bij zelf beleggen

Als je toch de keuze hebt gemaakt om zelf te gaan beleggen, zijn er een paar punten waar je op moet letten. Zo is het zeer belangrijk om realistisch te blijven. Waarvoor wil je beleggen, hoeveel geld kan je missen en voor hoelang. Stel jezelf deze vragen. Hoe langer je het geld kan missen hoe hoger de kans is dat je er winst uithaalt. Daarbij moet je ook gaan nadenken hoeveel risico je wilt nemen. Het kan namelijk zo zijn dat jouw geld ineens veel minder waard is. Als je iemand bent die hier gelijk stress van krijgt en in bed over gaat piekeren is dit niet de juiste manier voor je. Je moet eigenlijk geld gebruiken die je soort van vergeten bent.

Voordelen van zelf beleggen

Zelf beleggen heeft een paar voor- en nadelen. Als je gaat beleggen met advies of met een broker komen hier altijd kosten bij kijken. Wanneer je er voor kiest om dit zelf te doen, heb je hier geen last van. Daarbij maak je alle keuzes helemaal zelf en heb je het zelf in handen. Jij kan dus beslissen hoeveel risico je neemt en hoeveel geld je inzet. Hierdoor ben je meer betrokken in je eigen belegging.

Nadelen van zelf beleggen

Elk voordeel heeft een nadeel en dit geldt ook voor beleggen. Het grootste nadeel is misschien wel de tijd en energie die je aan het beleggen moet besteden. Het is niet zo dat je elke dag moet gaan kijken maar eens in de zoveel tijd is zeker verstandig. Zo weet je hoe het ervoor staat. Als je er voor kiest om zonder advies of broker te investeren kan je tussentijds dus ook niet om advies vragen als je dit wel nodig hebt. Je kan veel online vinden maar elke situatie is verschillend en vraagt om een andere aanpak.

Beleggen met een broker

Een broker is een beurshandelaar die is gespecialiseerd in het handelen van aandelen, opties of obligaties. Ze nemen opdrachten aan van bedrijven en particulieren. Ze gaan dan voor jou op zoek naar de beste dealer waar je jouw aandelen in kan investeren. Een broker verdient geld met commissie en is niet toegestaan om zelf op de beurs te handelen.

Hoe kies je de juiste broker

Er zijn verschillende manieren om een broker te vinden. Zo kan je gemakkelijk online kijken bij Compare All Brokers. Hier kan je jouw wensen aangeven en het systeem laat dan de beste brokers voor jou zien. Hierbij moet je kijken wat de tarieven zijn en waar ze in zijn gespecialiseerd. Daarbij is het ook handig om te weten wat hun productaanbod is en of dat bij jou past.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *