Tips voor een industriële kantoorinrichting

Een industriële kantoorinrichting komt van vroeger, maar in deze tijd is het nog steeds terug te zien. Als je denkt aan een industriële kantoorinrichting, dan denk je aan een stoere, robuuste en een ruimtelijke ruimte. Daarnaast zijn dit soort kantoren ook praktisch en functioneel ingericht. Maar hoe breng je een industriële kantoorinrichting nu terug in jouw kantoor? 

1.Doe inspiratie op

De industriële kantoorinrichting komt uit de negentiende en twintigste eeuw. Deze inrichting werd namelijk gebruikt in de fabriekshallen en tot de dag van vandaag wordt dit interieur nog toegepast in verschillende kantoorruimtes. Tegenwoordig bestaan er nog veel fabriekshallen. Hier kun jij je voordeel mee doen! Neem een kijkje en doe inspiratie op!

2.Laat de muren en vloeren onafgewerkt

Dit klinkt misschien raar en ongewoon, maar kale of niet afgewerkte muren vormen een basis voor een industriële kantoorinrichting. Is er van origine een oude betonnen vloer aanwezig of een bakstenen muur en functioneert het ook nog goed? Lekker laten. Het combineren van niet afgewerkte componenten en de grofgebouwde meubels zorgen namelijk voor een robuuste look en dit zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling!

3.Maak gebruik van neutrale kleuren in jouw kantoorinrichting

Vaak wordt een industriële kantoorinrichting gekenmerkt door het gebruik van neutrale kleuren. Denk hierbij aan grijstinten, witte en zwarte kleuren. Om toch wat kleur toe te voegen aan de kantoorinrichting, kan er gekozen worden om de industriële kantoorinrichting samen te voegen met de moderne kantoorinrichting. Door andere kleuren terug te laten komen, zorg je ervoor dat jouw kantoor(inrichting) een echte eyecatcher wordt! Workspot is een aanbieder van kantoorruimte in Rotterdam welke deze neutrale en natuurlijke kleuren erg goed hebben toegepast.

4.Metaal, metaal en nog eens metaal

Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van metaal. Waarom? Metaal gaat nu eenmaal lang mee en dat was vroeger ontzettend belangrijk. Metaal is daarnaast ook erg functioneel en onmisbaar bij een industriële kantoorinrichting. Het zorgt voor een ruige sfeer aan de ruimte door de koele uitstraling. Metalen tafels en metalen kasten staan altijd goed in een industriële kantoorinrichting. Daarbij maakt het soort metaal eigenlijk niets uit. Makkelijk hé?

5.Meubilair voor een industriële kantoorinrichting

Een belangrijk onderdeel van kantoorinrichting is het meubilair. Dit bepaalt ten slotte grotendeels de sfeer. Door de robuustheid van de meubels terug te laten komen in de ruimtes zorg je voor een stoere industriële kantoorinrichting. Wil je de industriële kantoorinrichting toch een gezellige en warme look geven? Combineer het metaal met leren meubels of combineer de industriële stijl met andere stijlen. 

Ontwerpen in stijl, daar zijn we goed in bij Kato! De combinatie van comfort, sfeer en inspiratie draagt bij aan het succes van je onderneming. Ben jij benieuwd wat Kato Projecten kan betekenen voor jouw kantoorinrichting? Neem gerust contact met ons op. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *