Tips voor het organiseren van uw magazijn

Door het covid-19-virus zijn veel bedrijfsactiviteiten gestaakt. Ondanks de grote problemen en nadelen die deze periode met zich meebrengt, is er ruimte voor taken die u doorgaans niet voltooit. Bijvoorbeeld orde op zaken stellen in een opslag of magazijn. Orde en netheid gaan hand in hand met veiligheid, kwaliteit en productiviteit. Een opgeruimd magazijn betekent een opgeruimd hoofd! Wij geven u het beste advies bij het inrichten van uw magazijn.

Geef alles een vaste plek

Verdeel alle producten in categorieën. De best verkopende producten of de dingen die u het vaakst nodig hebt, moeten het meest toegankelijk zijn. De minder populaire artikelen vallen in de tweede categorie en de derde categorie zijn de minst gevraagde artikelen. Zorg ervoor dat de producten die u het vaakst nodig heeft zich op een toegankelijke plaats bevinden. U kunt wat u minder vaak nodig hebt , hoger of lager zetten.

Organiseer je voorraad

Zorg voor voldoende voorraad, maar niet te veel. Alleen dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Controleer uw voorraden zorgvuldig en vul indien nodig aan. Als er te veel product is, ontstaat er een rommel en dat wilt u juist voorkomen.

Zorg voor slimme opbergmogelijkheden

Nadat u alles heeft geregeld, is het handig om te zien hoe u ruimte kunt besparen. Denk aan opbergdozen, lades of een op maat gemaakte doos. Met een doos op maat verspilt u geen extra ruimte en gebruikt u precies wat u nodig heeft. Dit draagt ​​ook bij aan enige duurzaamheid van de opslag doordat er minder karton wordt gebruikt.

Een grote schoonmaakbeurt

Als u de tijd neemt om dingen uit te zoeken en te organiseren, is dit ook het moment voor de grote schoonmaak. Poets het hele magazijn om alles weer netjes en schoon te houden. Vervang daarnaast kapotte rekken of planken

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *