Tot in de puntjes

Heb jij ook zo’n last van een niet opgeruimd bureau? Een spaghetti hoop waar je de structuur niet van zien en het zeer moeilijk is om iets te vinden. Vaak is het zo dat daar mensen achter zitten die bijzonder goed de dingen nog kunnen vinden. Ze hebben als het ware een fotografisch geheugen waar de dingen liggen, waar ze moeten zijn als ze iets nodig hebben. Ze komen ver, maar niet zo ver dan iemand die daarnaast zich een goede organisatie heeft aangemeten. Iemand die duidelijk op een vaste plaats heeft en weet waar men het kan vinden. Een plek die overduidelijk is en voor weinig interpretatie vatbaar is. Deze mensen komen verder want ze hebben het onder controle en als de hoeveelheid toeneemt blijven zij bij de les en daarmee kunnen ze alles overzien.

Hoe zit dat dan met jullie leverancierscontracten?

In het hedendaagse bedrijf komen veel contracten met leveranciers voor. Overal in de organisatie duiken ze op en iedereen brengt ze voort. Met andere woorden het zijn er veel en op het eerste gezicht heb je hier al gauw te maken met een overzichtelijke puinhoop. Tenzij je contractbeheer op een goede wijze aanpakt. Wij van Covalis kunnen je daar van dienst zijn. We gaan dan inventariseren waar de contracten ontstaan, of ze bekend zijn en of ze te beheren zijn. Daarbij kun je de vergelijking met een niet opgeruimd bureau wel maken. Want deze aanpak brengt je structuur en overzicht van alles wat je hebt en dat heeft weer het voordeel dat je inzicht krijgt waar je mee bezig moet.

Alles onder controle en toch doen we er niks mee

Het geeft een goed gevoel om de zaken onder controle te hebben en een beheersbaar gevoel te hebben. Alleen als je dat hebt en er is veel tijd en energie in gestopt om zover te komen en niemand doet er wat mee. Dan voelt dat niet goed en is de motivatie al weer snel verdwenen om het bij te houden. En als je niet uitkijkt wordt het weer een niet opgeruimde tafel, waar de structuur ontbreekt en je niks kunt vinden. Dus als je gaat beginnen bedenk of het je waard is om veel werk te hebben als je er later niks mee gaat doen. Een goed doel nastreven doet wonderen, dus daar zou ik dan maar voor gaan. En als je die hebt dan zou ik er tot in de puntjes voor gaan….

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *