Tuinkassen

De tuin moet een fijne plek zijn waar je graag in wilt zitten. Eventueel met een overkapping of blokhut kan dit ook in de winter terwijl het koud is en regent. In de zomer wil je graag dat alles er mooi bij staat en dat je elke zonnestraal kan genieten. De juiste tuinmeubels helpen hier natuurlijk in mee. Zo kun je kiezen tussen plastic, hout en bamboe. Zolang het voor de tuin geschikt is, kan je het gebruiken. Als je het tuinieren erg leuk vindt, kan je er ook voor kiezen om een moestuintje te maken.

Wat is een kas?

Een kas wordt gebruikt voor het kweken van je eigen bloemen, groente en fruit. Het beschermt de planten en bloemen tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Hierdoor heb je alsnog de mogelijkheid om veel soorten bloemen en planten te laten groeien in de tuin. Of het nou vriest of keihard regent, ze zullen veilig in de kas staan. Als ze later sterk genoeg zijn kan je ze altijd nog buiten in de tuin plaatsen en eventueel in de winter weer terug in de kas.

Wat soort kassen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kassen. Of je nou een kleine of grote tuin hebt of misschien alleen maar een balkon. De keuze is reuze. Een mini kweekkas is namelijk groot genoeg voor op je vensterbank, het is alleen mogelijk om de planten en bloemen hier een korte tijd in te houden. De normale kas is een huisje die je in je tuin kan zetten. Het neemt redelijk veel ruimte in beslag maar de bloemen en planten hebben deze ruimte nodig om te groeien. Als je deze ruimte niet hebt is er ook de muurkas. Dit is een halve plantenkas die je tegen de muur aanzet. Dit heeft verschillende voordelen. Een daarvan is dat het de warmte van je huis kan gebruiken voor het broeikaseffect en je kan ook klimop planten gemakkelijk laten groeien.  Een muurkas bestellen kan gewoon online.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *