Van de zolder je favoriete plek maken

Is jouw zolder ook een ongebruikte ruimte en heb je er altijd al een hobbyruimte, werkplek of slaapkamer van willen maken. Lees dan deze blog voor handige tips en ideeën voor jouw zolder.

Slaapkamer

De eerste en meest voorkomende optie is om de zolder te gaan gebruiken als slaapkamer. Als het gezin wordt uitgebreid is de zolder vaak de ideale ruimte om te gaan gebruiken als slaapkamer. Een zolder heeft vaak aan beide kanten een aflopend dak hierdoor is het vaak niet de meest functionele ruimte maar als slaapkamer geeft dit vaak juist een erg knus en gezellige gevoel. Een zolder heeft niet altijd een raam maar als de ruimte wel een raam heeft kan dit veel licht en warmte creëren. Als je er een slaapkamer van gaat maken wil je waarschijnlijk wel dat deze ook volledig donker kan worden gemaakt. Om de zolderkamer donker te maken en de hitte buiten te houden raad ik aan om een verduisterend rolgordijn voor het raam te hangen.

Hobbykamer

Een tweede optie is om van je ongebruikte zolderkamer een hobbyruimte te maken. Bij een hobby ruimte kan je aan van alles denken, je kan er een game-room van maken, een thuisbioscoop, een speelruimte voor de kinderen of zelfs een ruimte voor een modeltreinbaan. Op zolder heeft niemand er last van en zullen er ook weinig mensen zijn die jou lastigvallen, je kan het dus zelf zo gek maken als je wil.

Kantoor

Dankzij de coronapandemie moeten veel mensen al lange tijd thuiswerken. Steeds meer bedrijven beginnen nu ook door te krijgen dat dit thuiswerken eigenlijk prima werkt, hierdoor lijkt het erop dat het fenomeen thuiswerken de komende paar jaar niet meer zomaar zal verdwijnen. Om deze reden is het de perfecte tijd om van je zolder een kantoor te maken. Als je de zolder leuk opknapt is dit de beste plek om ongestoord thuis te werken. Zorg er wel voor dat alle ramen goed zijn bedekt met gordijnen anders kan het erg warm worden op kantoor.

Voor meer zolder tips klik hier.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *