Verfraai de badkamer van jouw huurappartement!

Huur je en wil je jouw badkamer verbeteren? Dat is zeker mogelijk. Als huurder in de badkamer ben je aan veel dingen verplicht maar je hoeft niet alles te nemen zoals het is. In deze blog presenteren wij badkamerideeën die jouw huisbaas gegarandeerd niet irriteren.

Lelijke tegels mooier maken

Lelijke badkamertegels zijn een veelvoorkomend dilemma. Ze gaan een halve eeuwigheid mee en verslijten natuurlijk niet. Nieuwe tegels? Daar zal de huisbaas niet blij mee zijn. Dus wat te doen?

Mogelijkheid 1: Je kan jouw tegels verfraaien met bijvoorbeeld met tegelstickers, tegelfolies of muurtattoos die je eenvoudig kunt verwijderen als je gaat verhuizen.

Mogelijkheid 2: je behangt over de tegels In de gehuurde badkamer kan je dit het beste doen met gipsplaat, waarmee je de betegelde wanden bekleedt. Dan komt het behang. Als je weggaat, haal je de panelen eraf en zijn de tegels terug.

Meer opbergruimte = meer praktische badkamer

Opbergruimte is een ander minpuntje in veel gehuurde badkamers, ze hebben meestal niet voldoende opbergruimte.

Hoewel huurders vaak wandkasten of badkameraccessoires mogen bevestigen, heeft jouw huisbaas liever niet dat je gaat boren. Je bent aan de veilige kant met ideeën voor opslagruimte waarvoor je niet in de muren hoeft te boren. Het makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is om te kijken naar opberg manden.

Nieuw comfort dankzij de toiletbril

Als je de wc-bril niet leuk vindt, of als hij oud en kapot is, vervang hem dan door een nieuwe. Het enige wat je nodig hebt is de juiste toiletbril en een schroevendraaier. Als je niet zeker weet welke toiletzitting bij jouw toilet past, kun je het beste de oude zitting losschroeven en meenemen als je gaat winkelen.

Op bepaalde toiletpotten kan op verhuurder vriendelijke wijze ook achteraf een douche-wc worden ingebouwd. Voorwaarde hiervoor zijn geschikte aansluitingen voor water en elektriciteit, een gespecialiseerd bedrijf helpt je hier graag mee.

Nieuwe douchegordijn

Een nieuw douchegordijn is een goedkope en zeer effectieve investering voor iedereen die zijn badkamer in zijn gehuurde appartement wil verfraaien. Het leidt af van ouderwetse kranen en lelijke tegels en biedt voldoende ruimte voor persoonlijke spullen. Of het nu gaat om dansende pinguïns, wilde patronen of een rustig boommotief, de keuze is aan jou!

Versier met persoonlijkheid

De mooiste kamers vertellen het verhaal van hun bewoners. Dus als je de badkamerinrichting niet kunt kiezen, scoor dan punten met decoratie waar je je goed bij voelt en tegelijkertijd de ruimte persoonlijkheid geeft. Met je eigen foto’s bijvoorbeeld, of maak een themabadkamer met je favoriete hobby.

Badkamerramen

Heb je een badkamer met raam, dan kan je hier ook kijken wat er qua aankleding mogelijk is. Moderne privacy folies met kleuren of patronen zien er chic uit en beschermen tegelijkertijd tegen nieuwsgierige blikken. Ze zijn supergemakkelijk te bevestigen en los te maken, dus je weet zeker dat je een verhuurder niet lastigvalt.

Dit zijn allemaal simpele en relatief goedkope ideeën om een badkamer van jouw huurwoning op te vrolijken. Probeer de ideeën uit en kijk wat het beste bij jou past.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *