Verschillende soorten ijs

Wie ijs inkopen gaat weet dat er veel verschillende soorten zijn. Dit komt omdat ijs over heel de wereld geliefd is. In deze blog lees je over de verschillende soorten ijs.  

Roomijs  

Roomijs staat doorgaans bekend als de meest populaire bevroren traktatie. Om als roomijs te worden aangemerkt, moet het bevroren mengsel gemaakt zijn met niet minder dan 10% melkvet, ook wel botervet genoemd. Het kan mij ook niet meer dan 100% overschrijden. Dit betekent dat de basis tijdens het karnen niet meer dan 100% in volume kan toenemen. Als dit het geval is, resulteert dit in een mengsel dat voor meer dan 50% uit lucht bestaat. Zoals je al weet, starend naar het schap van roomijs van je plaatselijke supermarkt, zijn er eindeloze variaties op ijs. 

Mochi-ijs 

Mochi Ice Cream is natuurlijk onze favoriet. We nemen eersteklas ijs en verpakken het in heerlijk, authentiek Mochi-deeg, zodat u de lepel kunt weggooien en uw ijs overal mee naartoe kunt nemen. 

Gelato 

Gelato, de Italiaanse neef van Ice Cream, wordt gemaakt met volle melk, zonder toegevoegde room. Hierdoor is het melkvetpercentage veel lager dan bij traditioneel ijs. Ook wordt gelato vaak gemaakt zonder eieren en stabilisatoren. Terwijl het wordt gekarnd, wordt er weinig tot geen lucht in geslagen, waardoor een dichte, dikke textuur achterblijft. 

Bevroren yoghurt 

Bevroren yoghurt is momenteel een erg populaire vorm van ijs. Deze bevroren traktatie is gemaakt met enkele van dezelfde ingrediënten als ijs, maar met een veel lager vetpercentage. Er is ook yoghurt bij gemengd, waardoor het meer een zure smaak krijgt. 

Sorbet 

Sorbet is een bevroren traktatie die weinig tot geen zuivelproducten bevat. Omdat het is gemaakt met behulp van bevroren bessen en gezoet water, is het erg licht van textuur en smaak. Veel mensen geloven dat alle sorbets veganistisch zijn, maar dit is niet altijd het geval. In sommige sorbets wordt eiwit gebruikt om het mengsel wat beter bij elkaar te houden. 

Sherbet 

Sherbet is, net als sorbet, een bevroren dessert op basis van fruit, maar het bevat wel zuivelproducten. Het is gemaakt met vruchtensap, melk of room, eiwitten en in sommige gevallen gelatine. Sherbet wordt gedefinieerd als een bevroren dessert dat niet meer dan 1-3% melkvet bevat. Als het mengsel meer dan 3% overschrijdt, wordt het als ijs beschouwd. Als het minder dan 1% is, wordt het als waterijs beschouwd. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *