Verzamelen anno 2020

Heb je ook altijd graag leuke spullen verzameld?
Vroeger (en soms nog steeds) verzamelde men postzegels, sigarenbandjes of leuke speldjes.
Voor sportliefhebbers waren er voetbalplaatjes van Panini en de fanatiekelingen spaarden foto’s met handtekeningen van sporters of artiesten.
Later werden Flippo’s populair en speeltjes van McDonalds.
Je kunt het zo gek niet bedenken en het wordt gespaard.
In 2020 verzamelen we … likes. Social Media neemt een belangrijke plaats in ons leven in. We brengen steeds meer tijd met de telefoon door en hebben helaas niet zoveel tijd meer voor het echte verzamelen. Gelukkig wordt er nog wel heel wat verzameld, het zit tenslotte in onze natuur.

Waarom verzamelen mensen spullen?
Eén van de verklaringen die gegeven wordt op deze vraag is dat de mens orde probeert te scheppen in de chaos om hem of haar heen. Een verzameling geeft orde en structuur waarmee iemand grip heeft. Deze grip geeft rust en een plezierig gevoel.
Daarnaast willen we graag “alles hebben”. Als we iets leuk vinden zijn we geneigd alle gerelateerde spullen ook te willen hebben. Dit geldt niet voor alle spullen, simpelweg omdat niet alles de “verzamel-kik” activeert.

Dieren verzamelen
Als je naast verzamelen ook van dieren houdt kun je beide combineren.
Er zijn verschillende leuke collectible items verkrijgbaar. Afhankelijk van je wensen kun je verschillende soorten dierenartikelen verzamelen.
In speelgoedwinkels zie je vaak de Schleich displays staan. Een veelheid aan boerderijdieren, wilde dieren, paarden maar ook dinosauriërs en smurfen zijn verkrijgbaar. Deze dieren artikelen worden meestal door kinderen verzameld. De mooiste collecties kom je tegen op youtube of marktplaats (voor degene die er vanaf wil ..)
Ben je een koeienliefhebber dan kun je ook een mooie verzameling opbouwen van Cow Parade koeienbeeldjes. Deze beeldjes (van keramiek of polyresin kunststof) worden ontworpen door kunstenaars over de hele wereld, die meedoen aan een Cow Parade Kunsttentoonstelling.
Voor een kunsttentoonstelling, die steeds in een andere stad wordt georganiseerd, worden levensgrote koeienbeelden beschilderd door plaatselijke kunstenaars. Na afloop worden deze koeienbeelden voor het goede doel geveild. Nu worden ook de kleine beeldjes vervaardigd en met de hand beschilderd. Deze zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Kadogalerie. Deze betaalbare koeienbeeldjes (de medium exemplaren zijn ongeveer 15 cm groot, de large exemplaren ongeveer 30 cm) zijn in meer dan 150 verschillende designs verkrijgbaar. De in het oog springende koeienbeeldjes voegen een vrolijke noot toe aan je interieur en zijn daarom erg leuk om te verzamelen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *