Voordelen van het gebruik software op maat

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die software ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en ondersteunen. Deze software specifiek is afgestemd op de behoeften van een klant. Ze kunnen software op maat maken voor klanten door er specifieke functies aan toe te voegen. De creatie van software op maat wordt vaak uitgevoerd door interne ontwikkelaars of door teams die zijn ingehuurd door een derde partij. De ontwikkeling van deze software volgt dezelfde methoden als de ontwikkeling van andere vormen van software. Een software-project op maat begint meestal met het verzamelen van vereisten, het bouwen van code en het testen en implementeren van de software. Het is essentieel om software op maat te laten ontwikkelen, omdat deze software unieke functies kan hebben tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van het kopen, onderhouden en wijzigen van commerciële algemene software.

Eenvoudig te integreren in het systeem

Bij de aankoop van commerciële software is compatibiliteit met bestaande en oude programma’s een van de belangrijkste zaken om te controleren. Als het niet compatibel is, zullen bedrijven verdere investeringen moeten doen om commerciële software aan te passen, zodat die verbinding kan maken met en kan werken met de infrastructuur die ze al hebben. Tegenwoordig is het mogelijk om software op maat te bouwen en deze te integreren met de huidige werkomgeving. Op deze manier kan de software naadloos worden aangesloten op de huidige processen en workflows van een bedrijf.

Software op maat zorgt voor onafhankelijkheid

Er zijn voor- en nadelen aan het niet afhankelijk zijn van een commerciële softwareleverancier. Het voordeel is dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over prijsverhogingen voor licenties en onderhoud. Ze zullen ook niet worden gedwongen om software te blijven onderhouden voor het geval de leverancier failliet gaat of de software stopzet. Aan de andere kant is het bedrijf dat de software op maat ontwikkelt, verantwoordelijk voor het betalen van de kosten die gepaard gaan met de ondersteuning en het onderhoud. Elk bedrijf moet zorgvuldig overwegen of het kosteneffectiever is om de oplossing te creëren of te kopen. Meestal laten bedrijven software op maat maken omdat dit simpelweg het meeste voordeel oplevert in vergelijking met commerciële software.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *