Waarom dragen basketballers tanktops?

Sportkleding is kleding waar je vrij en lekker in moet kunnen bewegen. Per sport is de kleding vaak verschillend van pasvorm en uitstraling. De pasvorm van de items is vaak bepalend voor de bewegingen in de sport.

Tankstops

Bij Basketbalkleding is de uitstraling van tanktops niet veel veranderd in vergelijking met vroeger. Een basketbal jersey heeft bewust geen mouwen om de bewegingsvrijheid rond de armen optimaal te houden. Basketbal is een sport die vaak binnen wordt gehouden. Zeker als er intensief gesport wordt, is het prettig om een luchtig shirt / tanktop aan te hebben. De pasvorm van een basketbal tanktop is door de jaren heen wel wat veranderd. Waar je vroeger een baggy / ruime jersey had zonder onder (compressie) shirt, zie je tegenwoordig strakke shirts van een elastisch materiaal. Dit heeft vooral te maken met de functionaliteit van de tanktop, maar ook een stukje met mode.

Er zijn veel verschillende soorten tanktops. Dames vinden het over het algemeen prettig om een tanktop te dragen die bij de oksels hoog aansluit om inkijkt te voorkomen. Er bestaat ook nog zo iets als een sleeveless shirt. Dit is een t-shirt waar letterlijk de mouwen vanaf zijn gehaald. Een sleeveless shirt is geen tanktop omdat de schouderbanden nog hetzelfde zijn als die van een t-shirt. Lekker verwarrend dus!

Pasvorm en functionaliteit

Pasvormen zijn door de jaren heen flink veranderd. Dit alles heeft te maken met de functionaliteiten van een product. De technieken die ze tegenwoordig gebruiken in sportkleding is veel beter uitgewerkt zodat pasvorm van kleding veranderd. Door een thight maar toch elastisch product, blijft je bewegingsvrijheid optimaal terwijl je tegelijkertijd een stukje compressie mee krijgt door het strak aangesloten product. Compressie zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en dus uiteindelijk voor een langer uithoudingsvermogen. Niet alleen bij het shirt of de broek zie je aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan sokken. De Basketbal sokken van tegenwoordig zijn ontworpen om op plekken waar veel druk is extra te ondersteunen. De ondersteuning wordt gecombineerd met een dri-fit materiaal zodat ook met transpirerende voeten de sok goed op zijn plek blijft.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *