Waarom een omzetverzekering?

Bij het opstarten van een onderneming is het belangrijk dat je omzetverzekerd bent om je in te dekken tegen klanten die in de toekomst weigeren te betalen. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat je alsnog je geld krijgt en kan je bedrijf blijven draaien. Vooral in deze coronatijd is het handig om je als bedrijf goed te verzekeren. Veel bedrijven hebben nu last van een mindere omzet en een hoog ziekteverzuim. Als er verder ook een verslechtering van een samenwerking ontstaat is het goed om jezelf in te dekken met een omzet verzekering. Als je vervolgens ervoor kiest om je bedrijf te verzekeren, dan is het ook belangrijk om de bedrijfsinformatie om de zoveel tijd te evalueren. Hierbij zijn een aantal aspecten belangrijk:

Is de omzet verzekering nog urgent?

Als bedrijf zijnde wil je in deze corona periode niet onnodig veel geld uitgeven, maar je wilt ook niet het risico lopen dat je met facturen komt te zitten die niet worden betaald door klanten. Het is dus verstandig om als bedrijf te bepalen hoe zwaar deze afweging is en om te bepalen hoe groot deze risico’s zijn. Verder moet je ook rekening houden met premies die elke maand betaald moeten worden bij deze verzekering. De keuze die je als bedrijf maakt is in iedere situatie anders. Je kunt er namelijk voor kiezen om niet elke klant te verzekeren, maar hiervoor moet je eerst een risico afweging maken.

Wat is het rendement?

Na een aantal jaar is het goed om als bedrijf te evalueren of de omzetverzekering genoeg oplevert. Het kan namelijk goed zo zijn dat je amper gebruik hebt gemaakt van deze verzekering, omdat jouw klanten netjes hun facturen betalen. In dit geval is het handig om de afweging te maken om zonder verzekering door te gaan. Hierbij moet wel gezegd worden dat bij zo’n afweging er genoeg vertrouwen moet zijn tussen de klant en bedrijf.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *