Waarom eenvoudig houten speelgoed het beste is voor uw kind

We willen het beste voor onze kinderen, maar wat als je gewoon niet zeker bent van het beste speelgoed? Je bevindt je in een bepaald gangpad, overweldigd door de keuzes. Uw kind kan op het eerste gezicht worden aangetrokken door het meest flitsende, duurste item, terwijl het klassieke houten speelgoed aan het einde van het gangpad over het hoofd wordt gezien. Desalniettemin moet u nog steeds af en toe het eenvoudige houten speelgoed met basisverpakkingen over vers en nieuw beschouwen. Dit is waarom:

Waarom houten speelgoed?

Houten speelgoed gaat nooit uit de mode. Er is zelden een grote commerciƫle hype rond de nieuwste houten stukken, maar ze worden al generaties lang genoten en gaan nog steeds goed. In tegenstelling tot plastic digitale rages die elk jaar begraven worden in nieuwe technologie (onthoud Bop It en Tamagotchi?), Is houten speelgoed net zo gezond als tijdloos.

Er zijn veel redenen waarom houten speelgoed beter is – niet alleen voor uw kind, maar ook voor het milieu. Ze zijn duurzamer (leveren minder afval op dan hun plastic tegenhangers), zijn biologisch afbreekbaar en kunnen zelfs worden gemaakt van duurzaam hout. Milieuvriendelijk houten speelgoed van goede kwaliteit bevat ook geen PVC, ftalaten of soortgelijke chemicaliĆ«n die in plastic speelgoed worden gebruikt. Houd echter rekening met goedkoop hout van lage kwaliteit. Sommige zijn gemaakt van multiplex dat vol zit met giftige lijmen en uitloging van formaldehyde. Gebrek aan kwaliteitscontrole op deze goedkopere materialen betekent dat er een grote kans is dat ook verf die met lood is besmet, is gebruikt. Bestel je houten speelgoed bij Meervoorkinderen.

Lage kosten, hoge kwaliteit

Met massief houten speelgoed blijft u milieuvriendelijk, zelfs als u een beperkt budget heeft. Er zijn tal van houten speelgoed van hoge kwaliteit op de markt dat geen gat in uw portemonnee achterlaat, en die eigenlijk complexer zijn dan u misschien denkt. In 2015 ontdekte de jaarlijkse speelgoedstudie dat een eenvoudige houten kassa goed scoorde in de categorie creativiteit en even geliefd was bij jongens en meisjes met een sociaal-economische achtergrond.

Het zorgt voor verbeelding

Als kinderen met speelgoed spelen, houden ze zich niet alleen bezig; ze leren ook serieus. Onderzoek wijst uit dat ongestructureerde speeltijd – bijvoorbeeld eenvoudig houten speelgoed met een open einde – zowel waardevol als geliefd is in de klas. De verbeeldingskracht van kinderen stijgt als ze spelen met dingen die niet voor de hand liggend zijn, voor eenmalig gebruik. Stel je een peuter voor die met houten blokken speelt: ze kunnen worden gestapeld in de vorm van een huis, gebouw, dierentuin of iets anders dat hij of zij kan verzinnen. Vul de dierentuin met de houten dieren van het merk Holztiger en uw kind kan zijn fantasie de vrije loop laten.

Houten speelgoed kan de hersenen leegmaken

Vaak is het het populaire speelgoed, of het speelgoed dat het meest stimulerend is voor kinderen en volwassenen, dat is geen goede aanvulling op de speelgoeddoos. Dit soort speelgoed is de flitsende, plastic items verpakt met een elektronisch element dat weinig creatief spel biedt en zelfs de ontwikkeling kan belemmeren ondanks de beweringen van een fabrikant. Uiteindelijk is basic beter. Een speeltje heeft niet alle toeters en bellen nodig. Bovendien kan overstimulatie leiden tot een negatieve neurale impact, waardoor het voor de hersenen moeilijker wordt om kritisch te denken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *