Waarom kiezen voor een houten poppenhuis?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: in tegenstelling tot plastic is hout een natuurlijk en ecologisch verantwoord materiaal. Des te meer wanneer het hout gemaakt is van FSC-hout, een label dat respect voor de bossen garandeert. Verder, zijn hier nog andere voordelen die een houten poppenhuis met zich mee zullen brengen:

Het uiterlijk: een poppenhuis van hout, laten we eerlijk zijn, is veel mooier om naar te kijken dan poppenhuizen van plastic. Naast speelgoed is het ook een mooie decoratieve accessoire die makkelijk bij elke woon- of slaapkamer past. 

Degelijkheid: een houten poppenhuis is vaak sterker en duurzamer dan speelgoed dat van een ander materiaal is gemaakt. Het gaat dus langer mee! Het kan zelfs van generatie tot generatie doorgegeven worden. Hoe leuk is dat?!

Het sfeer beeld: houten poppenhuizen in zijn oorspronkelijke kleur of in neutrale kleuren (wit, grijs, zwart) geverfd, geeft een zachte, warme sfeer die je in plastic speelgoed niet snel terug zult vinden.

VANAF WELKE LEEFTIJD IS EEN HOUTEN POPPENHUIS GESCHIKT?

Vanaf een jaar of drie kan je kindje spelen met een houten poppenhuis.  Deze leeftijd is vereist vanwege die kleine onderdelen en eventuele accessoires die bij het houten poppenhuis worden geleverd. Kinderen jonger dan 3 jaar stoppen nog steeds een heleboel voorwerpen in de mond, daarom is het van belang om hierop te letten.

IMITATIESPEELGOED 

Poppenhuizen vallen onder de noemer ‘imitatiespeelgoed’. Je kindje begint vanaf een jaar of drie zelf verhalen te verzinnen en mama en papa na te doen. Een poppenhuis is hier een perfect voorbeeld van. 

HOUTEN POPPENHUIS KOPEN

Op zoek naar een mooi, stijlvol houten poppenhuis? Kijk dan eens op de website van Petite Amélie. Het speelgoed van Petite Amélie is vervaardigd uit hout en verkrijgbaar in neutrale kleuren, die bij elk interieur passen. Van poppenhuizen tot speelgoedkeukens of een tipi-tent: Petite Amélie heeft het! 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *