Waarom leren eetkamerstoelen?

Niet iedereen vind alle soorten eetkamerstoelen mooi en dat is ook maar goed zo. Anders krijg je dat iedereen dezelfde eetkamer heeft en niks meer persoonlijk of uniek is. Daarnaast maakt het ook gewoon super saai. Maar waarom zou jij dan eetkamerstoelen moeten inslaan voor jouw eetkamer? Er zijn een aantal voordelen waar je op kan letten naast het mooi vinden van leer. Het is ook een smaakkwestie natuurlijk.

Voordeel 1: Hypoallergeen

Mensen met allergieën doen het vaak beter met leren eetkamerstoelen dan stoffen, omdat leer niet zo gemakkelijk huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen herbergt als stof. Zo voorkom je dat je toch last blijft houden en is het misschien voor jou wat gemakkelijker om het uit te houden.

Voordeel 2: De verschijning

Een leren eetkamerstoel kan een kamer met een elegantie geven die moeilijk te dupliceren is in een stof. Leren eetkamerstoelen in een Chesterfield-stijl zijn erg traditioneel, maar in de regel zijn leren eetkamerstoelen doorgaans meer trendy dan hun stoffen tegenhangers. Als je van een eigentijdse of moderne look houdt, zien leren eetkamerstoelen er slanke ren duurder uit dan de meeste stoffen eetkamerstoelen.  

Voordeel 3: Onderhoud

Onderhoudsvereisten zijn een voordeel van zowel leren als stoffen eetkamerstoelen, omdat de zorg die nodig is voor beide, afhankelijk is van jouw huishouden. Leer is heel gemakkelijk schoon te maken – meestal moet het licht worden afgestoft of een paar keer per jaar worden ingewreven – terwijl stof regelmatig moet worden gestofzuigd en gereinigd. Leer is duurzaam en kan tientallen jaren meegaan als het op de juiste manier wordt onderhouden. Hoewel leer geen constante aandacht vereist, moet het consistent worden geconditioneerd om scheuren in de bekleding of naden te voorkomen. Als je iets niet wilt, is dat het wel en vaak gebeurt dit wanneer er al gebruik is gemaakt van de stoel. Dan heb je ook niet altijd meer de garantie en kan je weer op nieuwe gaan kijken. Dat wil je niet toch?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *