Wat doet een vinoloog?

Vinologen kennen de basis van wijn. Ze hebben een stevige greep op druivensoorten en hun kenmerken en regionale productiemethoden. De basis kennen is niet genoeg om een ​​vinoloog te zijn. Ze moeten het naar een hoger niveau tillen door meer te leren over de wetenschap achter hoe druiven smaakstoffen produceren die het aroma en de smaak beïnvloeden. Ze kunnen er meer over leren in een vinoloog opleiding. Ze moeten ook in staat zijn om bepaalde componenten te identificeren om te begrijpen hoe bepaalde wijnen zich in de loop van de tijd in verschillende omgevingen zullen ontwikkelen. Dit omvat niet alleen rode en witte wijnen, maar ook mousserende wijnen of versterkte wijnen zoals sherry of port.

Ze weten hoe ze de optimale koppeling moeten maken

Wijn combineren met eten is een kunst. Het is geen wetenschap en ook geen vaardigheid die kan worden geleerd en toegepast, zoals wiskunde of algebra. Ze verwerven deze vaardigheid tijdens een wijncursus en door veel te oefenen. Om wijn te combineren met eten, moet je begrijpen hoe de verschillende elementen van elke combinatie elkaar aanvullen en welke smaken het beste bij elkaar passen. Terwijl sommige vinologen hier meer ervaring mee hebben dan anderen, hebben alle vinologen oog voor wat goed samenwerkt. Vraag je vinoloog-vriend om zijn of haar advies over welke kazen het beste passen bij de wijnen die je serveert. Dit is als je indruk wilt maken op je vrienden tijdens een diner met je kennis over wijn en kaas.

Ze hebben verfijnde smaakpapillen?

Vinologen hebben een verfijnd smaakgevoel en kunnen zien of een wijn gekurkt, bedorven of over zijn hoogtepunt heen is. Ze weten de subtiele smaken in wijnen, zoals eikenhout en tannines, te detecteren. Door deze factoren te kennen, kunnen vinologen de ingrediënten in een wijn analyseren en bepalen welke soorten druiven zijn gebruikt bij het maken ervan.

Vinoloog zijn is veel meer dan de hele dag wijn drinken

Vinologen zijn meer dan alleen wijndrinkers. Het zijn experts in het vak die het smaakprofiel van een wijn kunnen beoordelen. Ze bepalen de juiste combinatie met voedsel en bedenken zelfs hoe ze het beter kunnen maken. Vinologen zijn ook goed thuis in alle aspecten van wijnmaken, van bodemgesteldheid en planten tot fermentatieprocessen. Vinologen hebben een diep begrip van geschiedenis en marketing. Ze weten welke rassen bij welke regio’s horen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *