Wat is de veiligste trampoline in 2020?

Bij het bepalen wat de veiligste trampoline is, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden, vooral met zoveel beschikbare merken.

Deze omvatten:

  • Type springveren
  • Veiligheidsvulling
  • Frame kwaliteit
  • Veiligheidsnet
  • Schaduwbekleding

Elk van deze factoren draagt ​​bij aan wat de veiligste trampoline is in 2020.

Laat ons u helpen bij het kiezen van het veiligste trampolinemerk dat mogelijk is voor uw gezin!

Trampoline veren

Het type veren dat door een trampoline wordt gebruikt, speelt een essentiële rol in hun functionaliteit. Er zijn twee hoofdvarianten en het begrijpen ervan is belangrijk bij het bekijken van trampolines die te koop zijn. De meeste trampolinemodellen voor kinderen hebben een reeks metalen spiraalveren die langs de rand van de trampoline lopen om de veerkracht te genereren. Deze veren kunnen zonder de juiste voorzorgsmaatregelen een veelvoorkomende oorzaak zijn van trampolineblessures. De ruimte tussen elke veer is vaak breed genoeg om een ​​been door te laten vallen. Kleine vingers en tenen kunnen ook vast komen te zitten in de veren, omdat de spiraal opent en sluit.

Hoewel u voor veel trampolines schroefveren niet kunt vermijden, zijn er een aantal functies waar u op moet letten bij het vergelijken van trampolinemerken:

  • Zorg ervoor dat de schroefveren buiten het veiligheidsnet zijn. Het grootste risico op letsel komt van uitsmijters die mogelijk op de blootgestelde veren landen.
  • Kijk hoe goed de veren zijn vastgezet. Wanneer ze allemaal zijn vastgemaakt tussen de springmat en het frame, mag er geen risico zijn dat ze eruit springen tijdens het stuiteren.
  • Zorg ervoor dat de trampoline rand aan de veren of het frame is bevestigd. Dit voorkomt dat het wegglijdt en de veren blootlegt.

Controleer de schroefveren op roest als u tweedehands koopt. Verval kan gemakkelijk resulteren in het breken en breken van spoelen

Letselverwondingen vermijden – Gebruik bladveren

U kunt de veiligheidsrisico’s van spiraalveren helemaal vermijden door een trampoline aan te schaffen met een Leaf Spring-systeem. Deze trampolines hebben geen spiralen. In plaats daarvan gebruiken ze verfijnde bladveren onder de springmat van de trampoline. Dit zorgt voor een superieure veerkracht in totale veiligheid.

Met het innovatieve Leaf Spring-systeem bestaat er geen risico dat vingers of tenen bekneld raken of dat voeten door de gaten glijden, omdat ze gevormd zijn uit één stuk staal.

Doordat deze ‘springs’ onder de rand van de springmat zitten, heeft de trampoline ook een zachte rand die altijd veilig is om op te landen.

Trampoline randen

Bij het winkelen van trampolines met spiraalveren is een trampoline beschermrand een absolute must. Veiligheidsvulling, bevestigd rond het frame, bedekt de veren en het hardmetalen frame – voorkomt velg- of veergevaren.Houd er rekening mee dat sommige vulling na verloop van tijd versleten kan raken, waarbij de zon, regen en wind de kwaliteit in gevaar brengen. De meeste hoogwaardige vulling is gemaakt van vinyl, dat dik, duurzaam en duurzaam is. Voor extra duurzaamheid kunt u zelfs kiezen voor omkeerbare, dubbelzijdige veiligheidskussens. Hierdoor kan de levensduur twee keer zo lang zijn als bij traditionele opvulling. Controleer ook of de veiligheidsvulling een contrasterende kleur heeft met die van de trampolinemat. Dit helpt bij het duidelijker definiëren van de rand van de mat voor uitsmijters.

Frame kwaliteit

Een van de belangrijkste verschillen tussen trampolines is hun frame. Een kwaliteitsframe is van cruciaal belang, of het nu gaat om een ​​trampoline, een kinderschommel, apenstangen of andere buitenspeeltoestellen.

Hier zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden:

Rechthoekig versus rond

Houd er bij het kiezen tussen een cirkel of een rechthoekig frame rekening mee dat traditionele rechthoekige trampolines een groter risico op omvallen hebben, vooral als u aan één kant meer gewicht plaatst.Het risico dat een trampoline omvalt, wordt aanzienlijk kleiner als die trampoline rond is, omdat deze van nature stabieler is.

Samenstelling

Bij het kiezen van je trampoline wil je natuurlijk ook controleren waar het frame van gemaakt is. Het trampolineframe moet stevig zijn en bestand tegen de elementen, zoals regen en zon. Trampolines met een gegalvaniseerd en warmte behandeld frame zullen de tand des tijds doorstaan ​​en jarenlang hun kracht behouden. Frames met een poedercoating zijn langdurig superieur tegen roest.

Rand

Kies je voor een trampoline met Leaf Spring systeem, dan hoef je je geen zorgen te maken over het frame! Deze trampolines hebben zachte randen die verder worden omsloten door een veiligheidsnet. Als u zich zorgen maakt over mogelijke schade als gevolg van een stalen frame, neemt het Leaf Spring-systeem dit risico fundamenteel weg.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *