Wat is microneedling?

Microneedling is een minimaal invasieve cosmetische procedure die wordt gebruikt om huidproblemen te behandelen via de productie van collageen. Ook bekend als collageen inductietherapie, kan deze behandeling helpen bij het verminderen van acnelittekens en striae. Het wordt ook gebruikt in bepaalde anti-verouderingsprocedures, zoals ooglidchirurgie en zonnevlekken. Microneedling is niet effectief voor haarverlies, ondanks de mogelijke rol van collageen in de haargroei. U kunt een ideale kandidaat zijn voor deze procedure als u in goede gezondheid bent en bepaalde huidproblemen hebt die niet hebben gereageerd op huisbehandelingen of andere soorten dermatologische procedures, zoals schillen. Bij sense-huidverzorging in Oosterhout maken ze gebruik van Skinpen Microneedling. De SkinPen Microneedling is het eerste FDA goedgekeurde medische Microneedling systeem ter wereld.

Hoe werkt microneedling?

Microneedling werkt door uw huid aan te moedigen meer collageen te maken. Het idee is dat speldenprikken van de procedure lichte schade aan de huid veroorzaken en dat de huid reageert door nieuw collageenrijk weefsel aan te maken. Dit nieuwe huidweefsel is op zijn beurt meer gelijkmatig in toon en textuur. Het is normaal voor de huid om collageen te verliezen via leeftijd of verwonding. Door de huid aan te moedigen om nieuw weefsel te maken, kan er meer collageen zijn om de huid ook steviger te maken.

Procedure voor microneedling

Tijdens de ingreep maakt uw arts kleine prikken onder de huid met een penvormig gereedschap. De speldenprikken zijn zo klein dat u ze na de ingreep waarschijnlijk niet meer opmerkt. Uw arts zal het gereedschap gelijkmatig over uw huid bewegen, zodat de nieuwe huid die verjongt ook gelijkmatig is.

Gerichte gebieden voor microneedling

  • Microneedling wordt het meest gebruikt op je gezicht tot doelwit:
  • acnelittekens
  • ouderdomsvlekken (ook wel “zonnevlekken” genoemd)
  • fijne lijntjes en rimpels
  • grote poriĆ«n
  • verminderde huidelasticiteit
  • ongelijke huidskleur

Naast de bezorgdheid over het gezicht, wordt microneedling soms gebruikt om striae in andere gebieden van het lichaam te behandelen. Een studie vond dat microneedling effectief was voor striemen op de dijen en het buikgebied in combinatie met vullers. Ook littekens op andere lichaamsdelen kunnen met deze procedure worden behandeld. Microneedling wordt echter voornamelijk gebruikt op het gezicht.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *