Wat is witgoud?

Veel ringen zijn tegenwoordig van witgoud, maar wat is het eigenlijk? Veel mensen verwarren witgoud met platina of zilver vanwege de kleur. Deze zijn echter zeker niet hetzelfde. Wit goud is eigenlijk echt goud. Laat me je dit uitleggen.

Goudkleur

Als je aan goud denkt, denk je misschien meteen aan het geelgekleurde metaal. Terwijl veel mensen dit goud noemen, noemen we dit ‘geel goud’. Dat komt omdat goud  in een grote verscheidenheid aan kleuren wordt geleverd, niet alleen geel. Naast geel goud is er ook wit, ros├ęgoud, grijs en zelfs rood goud. Goud verwijst dus niet naar een specifieke kleur in de sieradenbranche, maar naar het soort metaal. De goudkleur die u kiest is een kwestie van persoonlijke smaak.

Waar is witgoud van gemaakt?

Wit goud is meestal een mix van palladium of  zilver en goud. Het metaal wordt gerhodineerd om het een fijne witte kleur te geven. Het karaat vertelt ons hoeveel procent van het metaal eigenlijk goud is. Hoe hoger het karaat, hoe meer goud het bevat. 24 karaat is puur goud. Dit is niet geschikt voor sieraden. 14 karaat witgoud bestaat voor 58% uit goud. De rest is palladium of zilver. 18 karaat bevat 75% goud en dus minder palladium of zilver. In sommige landen wordt nikkel gebruikt in plaats van palladium of zilver. Maar in de EU is het verboden om nikkel te gebruiken omdat het allergische reacties kan veroorzaken.

Waar is geel goud van gemaakt?

Geel goud is een mix van koper of zilver en goud. De hoeveelheid goud in het metaal wordt op dezelfde manier bepaald als bij geel goud. 14 karaat geel goud bevat 58% goud en 18 karaat heeft 75% goud. De combinatie van het witte zilver en het rode koper geeft het goud de gele kleur. Een mix van alleen goud en koper zorgt voor ros├ęgoud.

Witgoud vs geelgoud

Als je kijkt naar de prijzen van de verschillende kleuren goud, kost wit over het algemeen meer. Dat komt omdat palladium waardevoller is dan koper. Maar wat betreft de verkoop ervan zijn de verschillen tussen wit en geel goud te verwaarlozen.

Als je opzoek bent naar trouwringen in de buurt van Antwerpen, zie dan; Trouwringen witgoud Antwerpen

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *