Wat je moet weten over linkbuilding om het aan jouw klanten aan te bieden

Linkbuilding is een term die je misschien wel eens hebt gehoord als je in de marketingwereld werkt. Vooral als je je bezighoudt met online marketing. Waarschijnlijk weet je dan ook dat er veel tijd in gaat zitten, waardoor je hier misschien niet heel veel aandacht aan geeft voor je klanten. Wij geven je graag wat informatie waarmee je dit toch kunt toevoegen aan de services voor je klanten.

Linkbuilding uitbesteden

Met whitelabel linkbuilding kun je linkbuilding activiteiten volledig uitbesteden en het toch onder je eigen merk aanbieden aan je klanten. Verschillende bedrijven zoals Brandmatchers.nl bieden dit aan. Zij hebben de connecties en de platformen om links op te plaatsen, zij schrijven alle content en denken na over waardevolle anchorteksten. Ze nemen het gehele linkbuilding proces uit handen. Daarnaast kun je voortgangsrapportages verwachten die je naar eigen huisstijl kunt opmaken om deze onder je eigen merk aan te bieden aan je klanten. Zo kun je jouw business uitbreiden zonder dat het je veel extra tijd kost.

Hoe werkt het

Mocht je toch nog niet zo bekend zijn met linkbuilding geven we graag een korte uitleg. Google en andere zoekmachines willen het liefst de beste resultaten weergeven in de zoekresultaten. De criteria waar websites op worden getoetst zijn niet helemaal bekend en kunnen ook veranderen. Eén methode die wel duidelijk is, is het effect van links. Google, en andere zoekmachines, zien het plaatsen van een link op je website als een stem van vertrouwen van de linkende site naar de gelinkte site. Daardoor zal de zoekmachine de gelinkte site beter waarderen. De hoeveelheid waarde die een link oplevert ligt aan de waarde die de linkende site heeft volgens Google. Daarnaast moeten de links relevant zijn voor de linkende site en moet de content waarin gelinkt wordt ook van goede kwaliteit zijn. Er komt dus meer bij kijken dan alleen wat linkjes de wereld in helpen.

Linkbuilding over het algemeen zijn dus alle activiteiten die een marketeer uitvoert om meer links te verkrijgen naar de site van een klant, want dat helpt de website van de klant om hoger in de zoekresultaten te komen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *