Wat kost een kredietverzekering?

Als ondernemer heb je de term kredietverzekering vast al een paar keer voorbij horen komen. Toch heb je het afsluiten ervan gelijk weer van de baan geschoven, aangezien je het gevoel hebt dat de verzekering je veel geld gaat kosten. Maar is dit eigenlijk wel waar, of heb je dit jezelf wijs gemaakt? Laten we samen eens kijken.

De kosten van een kredietverzekering

Bijna iedere ondernemer vraagt zicht af: “wat kost een kredietverzekering?” Dit is natuurlijk geen gekke vraag. Je bent ten slotte ondernemer en je wilt zoveel mogelijk kosten vermijden. Zeker wanneer ze elke maand terug dreigen te komen. Toch hoeft een kredietverzekering helemaal niet duur uit te vallen. De meest uitgebreide versies kosten gemiddeld tussen de 0,075% en 0,35% van de omzet. Wanneer een van jouw klanten zijn factuur niet betaalt, zal dit je veel meer kosten dan deze premies. In onze ervaring is het dus zeker de moeite waard!

Hoe wordt de premie berekend?

Zoals je al hebt gelezen kan de hoogte van de premie sterk verschillen per afnemer. Dit ligt niet aan de verzekeraar, maar aan hoe jij jouw verzekering samen wilt stellen. Denk eens aan de hoogte van het dekkingspercentage of het afdekken van politiek risico. Hiernaast is het mogelijk om de verzekering alleen voor een bepaalde klant of project af te sluiten. Wellicht heb jij vooral baat bij deze verzekering voor op maat gemaakte producten of productie in specifieke seizoenen.

Er worden niet alleen naar jouw wensen gekeken, maar ook naar de markt waarin jouw bedrijf zich bevindt en hoe jij zaken geregeld hebt. Denk aan de afgesproken leverings- en betalingsvoorwaarden, de branche waarin jij opereert, in welke landen de debiteuren gevestigd zijn, de betaalgeschiedenis van die debiteuren en het aantal debiteuren. Met deze informatie kun je zelf al een inschatting maken over de hoogte van jouw premie, maar voor een gedetailleerde uitwerking kun je het beste een vrijblijvende premieberekening laten maken.


You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *