Wat maakt de NBA zo spectaculair?

De afkorting NBA staat voor National Basketball Association. Dit is voor een basketbalspeler de hoogst haalbare league om in te spelen. De wedstrijden die in deze league worden gespeeld zijn dan ook erg plezierig om naar te kijken!

The League

De NBA is een league die momenteel bestaat uit 30 teams die zijn verdeeld in een “Western Conference” en “Eastern Conference”. Elke Conference is op zijn beurt onderverdeeld in drie divisies van elk vijf teams. In de reguliere competitie, die start in de eerste week van november, speelt elk team 82 wedstrijden. Ieder team speelt minstens tweemaal tegen elk ander team (eenmaal thuis en eenmaal uit); tegen teams uit de eigen division wordt vier keer gespeeld en tegen de teams in de andere twee divisies in dezelfde Conference drie of vier keer, zodanig dat het totaal aantal wedstrijden 82 is. Spelers in de NBA worden tot het maximale gedrild om het best uit elke wedstrijd te halen. Ze staan vaak 7 dagen in de week op het veld om te trainen of een wedstrijd te spelen. Door dit actieve schema zijn de meeste spelers op hun topniveau, en zijn wedstrijden dus erg spannend om naar te kijken!

The Player

In Amerika is basketbal een van de grootste sporten samen met: American Footbal, Baseball en Hockey (ijshockey). Je kan het vergelijken met voetbal in europa. Veel spelers uit de NBA zijn daarom ook van amerikaanse komaf. Het is voor een Europese speler dan ook een grote eer om te deelnemen aan de beste basketball league ter wereld. Zodra een speler bewezen heeft dat die een van de beste is, volgt vaak een sponsordeal met een merk. De speler krijgt dan zijn eigen model basketbalschoenen en zal de rest van zijn carrière gesponsord blijven door dat specifieke merk. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten Nike Basketbalschoenen omdat elke speler zijn eigen model heeft. Zo kunnen ook jij en ik kiezen uit een ruim assortiment die ook nog eens je favoriete speler represent!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *