Wat mag er niet ontbreken in je wijnrek?

Voor iedere gelegenheid is er wel een wijn die hierbij past. Of het nu gaat om bij te komen van een zware werkdag, een romantisch etentje of een feestje voor vrienden en familie. In ieder geval is het belangrijk om een aantal wijnen standaard op voorraad te hebben.

Wees je er vooral van bewust welke wijnen je zelf lekker vindt. Anders heb je alleen een assortiment om een ander een plezier mee te doen en dan heb je er nog weinig aan.

Plaats witte wijn tijdig in de koelkast

Als je meer een liefhebber bent van witte wijn, is het handig om altijd een fles in de koelkast klaar te hebben staan, zodat je bij een spontane inval wel je wijn gekoeld hebt staan. Als je witte wijn hebt met een klassieke kurk is het van groot belang dat je hem neerlegt in de koelkast en niet rechtop zet. Dit om te voorkomen dat de kurk uitdroogt, of dat hij breekt tijdens het openen van de fles. Bij een schroefdop fles kun je deze gewoon rechtop in de koelkastdeur plaatsen.

Rode wijn op kamertemperatuur

Zoals de meeste mensen wel weten, bewaar je rode wijn op kamertemperatuur. Dit is de ideale wijn om te plaatsen in een wijnrek, juist omdat dit gewoon kan blijven liggen en dit niet gekoeld hoeft te worden zoals witte wijn. Let er wel even op dat je de wijn die niet geschikt is om jaren te laten liggen tijdig opdrinkt.

Franse wijn

Misschien ken je het wijnmerk Paul Mas toevallig wel. Als je dit niet kent is het zeker de moeite waard het uitgebreide assortiment van Paul Mas eens te bekijken. Of je nu op zoek bent naar een Chardonnay, Merlot of Vinc Blanc, Paul Mas heeft het allemaal!   

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *