Wat te doen tegen ongewenst urineverlies bij mannen?

Ongewenst urineverlies is een taboe en vooral onder mannen. Toch heeft een kwart van alle mannen boven de 40 last van een vorm van ongewenst urineverlies. Vanwege dat taboe durven mannen minder snel naar de huisarts te gaan. Dat is zonde, want er is wel degelijk iets tegen ongewenst urineverlies te doen. Belangrijk is om eerst de oorzaak te weten te komen, dan kan uw arts samen met u een passende oplossing bedenken.

Wat is de oorzaak van ongewenst urineverlies bij mannen?

Ongewenst urineverlies bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Problemen met de bekkenbodemspieren, leeftijd, obesitas of een vergrote prostaat zijn de meest voorkomende oorzaken. Dat ongewenst urineverlies een teken is van prostaatkanker, is een misvatting. Ga bij ongewenst urineverlies altijd langs bij uw arts. Ongewenst urineverlies kan een grote impact hebben op uw leven en het is erg jammer als u hier lang mee rond blijft lopen, terwijl er behandelingen mogelijk zijn.

Bekkenbodem trainen

Wanneer u problemen heeft met uw bekkenbodemspieren, zijn er verschillende behandelmogelijkheden. U kunt zelf dagelijks oefeningen doen waarbij u uw bekkenbodemspieren traint. Uw arts kan u deze meegeven of u kunt ze zelf op internet opzoeken – let er in het laatste geval wel op dat u een betrouwbare bron gebruikt. Maar er zijn ook bekkenbodemfysiotherapeuten die u kunnen helpen met de oefeningen. Zij kunnen als dat nodig is ook medische apparatuur gebruiken.

Incontinentieproducten

Bekkenbodemfysiotherapie heeft natuurlijk niet direct resultaat. Als u meteen een oplossing tegen uw ongewenste urineverlies nodig heeft, zijn is er een ruim aanbod aan incontinentieproducten. Het bekendste merk is TENA Men. TENA Men biedt incontinentiebroekjes en Protective Shields, die u in uw onderbroek kunt plaatsen. Deze producten variëren in grootte en dikte, bedoeld voor licht, matig of zwaar urineverlies. Ze zijn zo ontworpen, dat ze niet zichtbaar zijn. U kunt dus met een gerust hart naar buiten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *