Wat zijn de beste koffiebonen?

Ook zo gek op koffie? We beginnen er onze dag mee en die willen we natuurlijk wel goed starten. Heb jij een koffiezetapparaat met verse koffiebonen, dan helpen we jou graag verder met tips voor de lekkerste koffiebonen

Lavazza koffiebonen

Lavazza koffiebonen zijn wereldwijd bekend en is marktleider in Italië. Ze staan bekend om de topkwaliteit en de unieke smaakcombinaties van de melanges. De bekendste melanges zijn Lavazza Rossa, Crema e Gusto en de Crema e Aroma. Zo zijn er meerdere melanges maar start zeker met deze!

Illy koffiebonen

Illy koffiebonen zijn bij iedereen wel bekend. Ze staan bekend om de karakteristieke smaak. Of je nu op zoek bent naar een intense smaak of juist een lichtere smaak, Illy heeft voor ieder wat wilt. Er bestaan 9 soorten blends die bestaan uit de beste oogsten ter wereld. Alle blends van Illy zijn zorgvuldig samengesteld om de beste koffiebeleving te garanderen.

Segafredo koffiebonen

Segafredo koffiebonen zijn voor veel koffiekenners een begrip. Het is een Italiaans merk dat bekend staat om de sterkere blends en daarom ook erg favoriet is in Italië. Het geheim van de Segafredo koffie ligt in het harmonieuze samenspel van melangeren, branden en bereiden. Daarnaast een zorgvuldige selectie van de beste ruwe, groene koffiesoorten en de toepassing van de modernste bereidingstechnieken. Dit alles samen creëert een unieke koffie om van te genieten.

Hoe wordt koffiesmaak nu bepaald?

Ieder merk heeft natuurlijk zijn eigen unieke koffiebonen melange. De verhouding van Arabica en Robusta koffiebonen en de branding van de bonen zijn erg verschillend. Arabica koffie is de meest gedronken koffie. De Arabica plant groeit op een extreem grote hoogte en maakt cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten. Door de hoogtes waarop deze plant groeit wordt hij minder blootgesteld aan dieren en ziekten en bevat hierdoor dus ook minder cafeïne dan Robusta koffiebonen. Robusta koffiebonen groeien namelijk veel lager en moeten hierdoor meer cafeïne aanmaken. Robusta heeft door de stevige weerstand dus ook een stevige smaak.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *