Wat zijn hamam handdoeken?

Hamamdoeken zijn van plat geweven katoenen stof die voornamelijk wordt gebruikt als traditionele doek in Turkse hamams. De moderne hamamdoeken die we tegenwoordig gebruiken, zijn voortgekomen uit deze historische hammam traditie. 

Tegenwoordig zijn ze zeer trendy, super absorberend en sneldrogend bad- & strandhanddoeken geworden. Ze hebben een zeer opvallend gestreept patroon en met de hand afgewerkte kwastjes aan de randen die deze handdoeken echt authentiek maken.

De meeste hamamdoeken zijn gemaakt van 100% katoen, maar ook mengsels van katoen en bamboe worden erg gewild. Bamboe is een natuurlijke vezel, zeer bekend om zijn hoge absorptievermogen, zachtheid en natuurlijke glans. 

De Turkse hamam stof wordt al generaties lang traditioneel geweven op handweefgetouwen door lokale dorpelingen. In het zuidwesten van Turkije is deze bescheiden familietraditie nog steeds een zeer resonerende levensstijl voor de meeste dorpelingen. 

De grootte van hamamdoek kan enigszins variĆ«ren, omdat deze met de hand is opgedoken. Over het algemeen is hun formaat echt 90 x 190 cm en eenmaal opgevouwen zijn ze absoluut compact in te pakken en te dragen. Het zijn lichtgewicht, pluisvrije handdoeken en zeer gemakkelijk te wassen en te drogen. Het gemiddelde gewicht is 300 gram, wat een extra bonus is voor reizigers, kampeerders en voor andere buitenactiviteiten. 

Last but not least, de Turkse hamamdoeken zijn zeer veelzijdige, duurzame en kleurvaste stoffen. Door hun compactheid en bruikbaarheid kunnen ze worden gebruikt en genoten bij elke mogelijke gelegenheid – een picknickdeken op luie zondagen, het perfecte strandlaken tijdens het reizen, gewikkeld als een sarong rond de bar bij het zwembad, een kinderdeken bij het spelen in de tuin of als sjaal op koele zomeravonden – alleen beperkt door jouw fantasie.

Hamamdoeken zijn echt een goede oplossing wanneer je een strandlaken wilt meenemen op vakantie, maar liever iets lichts en wat je altijd nog makkelijk voor iets anders kan gebruiken, bijvoorbeeld een sarong van maken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *