Wat zijn refurbished laptops?

Ben je op zoek naar een laptop? Dan kan het zijn dat je de term ‘refurbished’ tegenkomt. Refurbished laptops kunnen een uitkomst zijn wanneer je een goede laptop wilt aanschaffen, maar niet de volle pond wilt betalen. In deze blog lees je meer over refurbished laptops, de betrouwbaarheid ervan en de voordelen.

De definitie

Een laptop die retour is genomen, mag niet meer nieuw worden genoemd. Zelfs niet wanneer de laptop niet eens gebruikt is. Het krijg dan de naam ‘refurbished’. Refurbished betekent letterlijk vanuit het Engels vertaald ‘gereviseerd’. Deze producten zijn bij binnenkomst grondig geïnspecteerd door technici en robots. Wanneer het nodig is, worden er onderdelen vervangen, waarna het nogmaals gecontroleerd wordt. Daarna wordt het professioneel gereinigd en wordt de waarde van de laptop bepaald. Het zijn dus geen tweedehands laptops, maar laptops die om verschillende redenen retour zijn genomen: een klein technisch mankement of een verkeerde bestelling. Ook wanneer er sprake is van een overschot aan voorraad, worden deze laptops refurbished genoemd.

Betrouwbaarheid

Meestal is het kopen van refurbished apparaten erg betrouwbaar. Meestal, dus niet altijd. Het is daarom belangrijk om altijd de refurbished leverancier te controleren op betrouwbaarheid. Dit kan je doen aan de hand van een aantal punten. Klantenreviews en keurmerken zeggen allereerst al veel over leveranciers. Denk aan ‘Keurmerk Refurbished’ of ‘Thuiswinkel Waarborg’. Ook de de levertijd van producten, klantenservice en productvoorraad laat zien of een leverancier betrouwbaar is. Als laatste krijg je bij een betrouwbare leverancier vaak goede garanties: een garantieperiode en niet goed, geld terug garantie.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van refurbished laptops is dat ze gemiddeld tot wel 60% goedkoper zijn dan laptops die je voor de nieuwprijs koopt, terwijl ze nog zo goed als nieuw zijn. Daardoor kan je soms wel honderden euro’s besparen. Doordat hiermee gebruik wordt gemaakt van overschotten, en er daardoor minder laptops worden weggegooid, is het ook een duurzame keuze. Bovendien zijn refurbished laptops vaak ook oudere modellen, die mogelijk al niet meer leverbaar zijn bij merken of webshops. Heb jij dus een specifieke wens voor een ouder model laptop. Dan kan het zijn dat je die niet meer nieuw kan kopen, maar wel refurbished. Als laatste zijn deze laptops vaak uitgebreid gecontroleerd en krijg je er meestal ook garantie bij van minimaal 1 jaar. Daardoor ben je er zeker van dat je een goede laptop hebt aangeschaft, die soms net zo goed is als een nieuwe laptop. Echter, je betaalt er veel minder voor!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *