Welk ligbed kies ik?

In de zomer is er niets lekkerder dan op een ligbed te genieten van het weer. Als je een liefhebber bent van buiten zijn en je beschikt over een tuin, dan kun je niet zonder het comfort van een ligbed. Ligbedden zijn in veel verschillende modellen beschikbaar. Daarnaast kan je ook nog kiezen uit verschillende materialen. Wil je een ligbed kopen, dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden en hierdoor kan het lastig zijn om te kiezen welke het beste bij jou past.

Vast of verstelbaar?

De eerste keuze die je moet maken is tussen een vast of verstelbaar ligbed. Bij een verstelbaar bed heeft u als voordeel dat u in verschillende standen kunt zitten. Dit is ideaal als u wat meer flexibiliteit wil en een keer anders wil zitten. Zo kunt u voor het eten wat meer rechtop gaan zitten en als u wilt relaxen kunt u hem weer omlaag doen. Bij de meeste ligbedden is het alleen mogelijk om de rugleuning te verstellen, maar er zijn ook ligbedden waarbij het middengedeelte verstelbaar is. Deze bedden geven meer comfort en ondersteuning. 

Materiaal

Ook bij de keuze van het materiaal heb je veel mogelijkheden. Voor iedere smaak is er wel een mogelijkheid. De eerste mogelijkheid is Wicker. Wicker is een dun materiaal dat gevlochten wordt om een aluminium frame. Deze ligbedden vragen weinig onderhoud en kunnen heel het jaar in de tuin staan. Je hoeft het bed alleen af en toe even schoon te maken. 

Je kan ook kiezen voor een houten bed. Deze bedden zijn iets zwaarder en hebben meer onderhoud nodig. Het hout moet goed onderhouden worden en beschermd worden tegen de weersomstandigheden. 

Een andere mogelijkheid is kunststof. Kunststof is goed bestand tegen een stootje en kan hierdoor ook heel het jaar buiten staan en heeft weinig onderhoud nodig. Kunststof kan na een paar jaar wel gaan verkleuren als gevolg van weersinvloeden.

Verplaatsen

Soms wil je een keer op een ander plek liggen of een ander uitzicht hebben. Als je weet dat je de stoel soms verplaatst, dan is het handig om te weten of de stoel wieltjes heeft. Als de stoel wieltjes heeft hoef je nooit met de bedden te gaan slepen en hoef je niemand erbij te halen om de stoel te verplaatsen. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *