Welke kruiden en specerijen zorgen voor wonderen?

Natuurlijke kruiden en specerijen komen steeds meer in opmars en men begint de voordelen in te zien van deze wondermiddeltjes uit de natuur. Natuurlijke kruiden kunnen positieve effecten hebben op de gezondheid. We hebben voor jou een opsomming gemaakt welke kruiden en specerijen er niet mogen ontbreken in jouw kast!

Kurkuma

Kurkuma is een van de gezondste specerijen die er bestaan. Kurkuma is een eeuwenoude plant, ook wel bekend als geelwortel. Zoals de naam al zegt worden de wortels van de plant gebruikt. Kurkuma wordt veel gebruikt in de Indiase keuken, maar heeft ook vele gezondheid voordelen. Wat is nu het geheim achter Kurkuma? Kurkuma helpt onder andere bij afvallen. Uit onderzoek blijkt dat curcumine (dit is de werkzame stof van kurkuma), zicht bindt aam giftige metalen en ontstekingsremmend werkt. Curcumine is bovendien een sterk antioxidant die vrije radicalen opvangt en neutraliseert. Alle reden dus om dit goedje aan te schaffen! Kurkuma kopen? Je vindt een groot aanbod bij de Kurkuma Specialist.

Gember

Gember kennen we allemaal wel, heerlijk in gerechten en in je thee. Gember bezit een hoop medicinale eigenschappen die gebruikt kunnen worden om talloze ziektes te behandelen. Daarnaast heeft gember een positief effect op de spijsvertering. Ook mensen die last hebben van artritis kunnen baat hebben bij het drinken van gember thee. Het kan namelijk ontstekingen in de gewrichten verminderen.

Mierikswortel

Mierikswortel is een geneesmiddel dat al lang gebruikt wordt tegen hoest en bronchitis. Het zorgt ervoor dat ontstekingen in de mondholte en keel oplossen. Tevens is Mierikswortel goed tegen longziekten. Het longslijm wordt door Mierikswortel afgebroken en werkt mede door de slijmoplossende werking genezend bij hooikoorts, verkoudheid en griep. Je zou het ook wel een natuurlijk antibioticum kunnen noemen.

Knoflook

Niet alleen heel erg lekker maar knoflook bezit ook een aantal medicinale eigenschappen! Het verlaagt je bloeddruk, versterkt je immuunsysteem en verbetert je bloedsomloop. Ben je bang voor een slechte adem? Daar hebben we een oplossing voor! Doe 1 theelepel baking soda in een glas water en spoel je mond hiermee. De knoflookgeur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je zou ook kunnen kauwen op een stuk verse peterselie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *