Welke loungeset is geschikt voor mijn tuin?

De wintertijd. Ideaal om plannen te maken voor de make-over van je tuin in het voorjaar. Vergeet niet om een loungeplek toe te voegen aan jouw plan. Want waar kan je nou beter genieten van de zon dan op jouw eigen loungeset? Hoe beslis je welke set het meest geschikt is voor jouw tuin? Lees verder en ontdek alle ins en outs. 

Waar ga je de loungeset plaatsen? 

Bij de zoektocht naar een loungeset is het belangrijk om eerst te kijken naar je plek waar jij je loungeset wilt gaan plaatsen. Wil je een set aanschaffen voor onder de overkapping of komt deze op het terras te staan? Als je de plek hebt bepaald kan het meten beginnen! Je wilt natuurlijk wel een loungeset die in jouw tuin past en waarbij je nog voldoende loopruimte over hebt. Meet de overkapping of jouw terras dus goed op voordat je een showroom binnenstapt.

Heb je aan de ene kant van het terras meer ruimte dan aan de andere kant? De keuze voor een modulaire set is dan ideaal. Een modulaire loungebank kan je helemaal zelf samenstellen naar jouw wensen. Met losse loungeset modules creëer je eenvoudig het meubel die in jouw tuin past! Ga jij voor een loungeset chaise longue of voor een u-vorm? Je kunt ook gaan voor een stoel-bank loungeset. Deze set bestaat uit een rechte loungebank met twee loungestoelen én een loungetafel. Een stoel-bank loungeset neemt minder ruimte in beslag maar biedt hetzelfde comfort als een hoek loungeset.


Welk materiaal loungeset pas in jouw tuin?

Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Wil jij een moderne tuinstijl creëren? Een loungeset met een strak aluminium frame staat dan prachtig. Aluminium heeft als voordeel dat het erg licht is. Een loungeset van aluminium is dan ook gemakkelijk te verplaatsen. Verder is het onderhoudsvrij en kras- en stootvast.

In een landelijke tuin komt teakhout mooi tot zijn recht. Teakhout heeft een warme en rustieke uitstraling. Het duurzame hout is verkrijgbaar als onbehandeld of behandeld hout. Onbehandeld teakhout heeft een natuurlijke kleur maar zal door weersinvloeden verkleuren naar een wat grijzere kleur. Loungesets gemaakt van wicker of rope passen zowel in een moderne als in een landelijke tuin. Wicker is een handgevlochten kunststof draad. Het is duurzaam, sterk en onderhoudsarm. Loungesets gemaakt van wicker of rope zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren.


Vergeet de aankleding van jouw loungeset niet 

Het is zover! Jouw loungeset staat te shinen in de tuin. Tijd om de loungeset aan te kleden met kleurrijke sierkussens. Sierkussens fleuren de loungeset op en creëren gelijk sfeer in de tuin. We adviseren wel om de sierkussens naar binnen te halen aan het einde van de dag. Je geniet dan nog langer van jouw prachtplaatje!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *