Werken vanaf je mobiel, met deze tips lukt het ook jou!

De afgelopen jaren is men behoorlijk blootgesteld aan wat uitdagingen. Van lockdowns tot ‘home schooling’, iedereen heeft zijn portie wel gehad. Nu we ons weer in betere tijden bevinden kunnen we echter wel concluderen dat het niet alleen maar nare gevolgen heeft gehad. Er zijn ook daadwerkelijk zaken waar we ons voordeel mee kunnen doen. Meer flexibiliteit qua werken is hier een voorbeeld van. Opeens is het voor de meeste kantoorbanen de standaard geworden dat je een aantal dagen per week thuiswerkt en ook de werktijden zijn massaal flexibeler geworden. Allemaal voordelige erfenisjes uit een pittige tijd. Zelfs vanaf je mobiele telefoon werken is vandaag de dag mogelijk. Hoe jij dat op de beste manier doet? Hier de tips.

Goede hardware

Het succes van werken vanaf je smartphone begint met de keuze van het toestel. Je hoeft niet altijd voor het nieuwste van het nieuwste te gaan, maar ga wel voor één van de bekendste merken. Hiermee weet je zeker dat de belangrijkste zakelijke apps zoals Webex (vooral gebruikelijk bij de Rijksoverheid) en Skype goed werken. Ook Microsoft office is een must waar het gaat om online werken, deze apps zijn ook op zowel Samsung als Apple te downloaden. Wat op dit moment goede zakelijke toestellen zijn? De Samsung s21 fe en iPhone se 2022 zijn zeer goede en betrouwbare opties, om remote mee te werken.

De software

Zoals gezegd kun je goed werken vanaf je smartphone mits je de juiste spullen hebt. Naast een telefoon is het belangrijk dat je de juiste programma’s gebruikt. Wanneer jij de gebruikelijke vergader apps gebruikt én een goed Wifi netwerk, dan zal niemand merken of je een voice conference vanaf je telefoon of laptop doet. Daarnaast is het ook goed om apps als Google Notes te downloaden, hier kun je aantekeningen maken als een pro. Dit is zelfs handiger dan losse notulen, want met notuleren op je smartphone weet je zeker dat je altijd alles bij de hand hebt én je kunt het weer laten synchroniseren met je andere devices.

Kortom, werken vanaf je mobiele telefoon; vijf jaar geleden leek het nog ondenkbaar maar vandaag de dag is het de normaalste zaak van de wereld. Dit doen is dan ook een heerlijk, vrij idee zonder dat het ten koste gaat van je professionaliteit. Met bovenstaande tips zal niemand iets merken behalve jijzelf; volop vrijheid om je werk te doen. En wie wil dat nou niet?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *