Zilveren sieraden; wat verkleurt nu wel en wat niet?

Zilveren sieraden, we hebben ze allemaal wel. Het is een eindeloos item en een vrouw kan niet zonder. Ben je nog opzoek naar leuke zilveren sieraden? Kijk eens bij een groothandel zilveren sieraden voor trendy betaalbare sieraden om aan je collectie toe te voegen.

We dragen zilveren sieraden dus allemaal Maar waarom krijg je van die ene nu groene vingers? En hoe kan het dat de sieraden soms bruinig van kleur worden? Er zijn veel verschillende soorten materialen waar je zilveren sieraden van kunnen zijn gemaakt.  Veel gebruikt zijn koper, gold plated, stainless steel en 925 sterling zilver.

Koper is een half edemetaal. Dit betekent dat koper reageert op lucht en vochtigheid. Hierdoor kan het koper soms wat donkerder worden en reageert het dus snel op water waardoor het kan verkleuren. Daarnaast is dit ook de reden dat je huid soms groen uit kan slaan. De zuurtegraad van je huis vormt een reactie met het koper wat de groene kleur verklaart. Het groen is wel gewoon weg te wassen. Het voordeel is dat het een relatief goedkoop materiaal is. 

925 sterling zilver is wat bekend staat als ‘echt’ zilver. Dit bestaat voor 92,5% uit zilver en voor 7,5% uit ander harder metaal. Dit is nodig omdat puur zilver te zacht is om te bewerken en er sieraden van te maken. 925 sterling zilver is wat duurder qua prijs maar je hebt er wel je leven lang plezier van.

Ook bestaat er gold plated. Dit is een metaal met een dun laagje goud er overheen. Het laagje is vaak een 18K of 14K goudlaagje en de kleur van het laagje bepaald de kleur van het sieraden: Zit er een witgoud laagje op dan kleurt het sieraad dus zilver. De dikte van het laagje zegt veel over de kwaliteit van het sieraad. Hoe dikker het laagje namelijk is hoe minder snel de kleur ervan af wordt gesleten en hoe langer de kleur mooi blijft.

Stainless steel, ook wel roestvrij staal genoemd, is ook een heel fijn materiaal. Zoals de naam al zegt roest het metaal niet. Het kan wel verkleuren door het veel dragen maar dit is gemakkelijk op te poetsen met een doekje. Wil je de sieraden zo lang mogelijk mooi houden? Neem dan het zekere voor het onzekere en doe je sieraden af met douchen en zwemmen en kijk uit met producten zoals haarspray, zeep en bodylotion.

Aan de hand van je budget en of je de sieraden vaak draagt, kun je het materiaal uitkiezen wat het beste bij je past. Happy shopping!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *