Zo creëer je de ideale (thuis)werkplek

Het wordt steeds normaler om van huis uit te werken. Of het nu fulltime of parttime is: je werkplek wil je opgeruimd hebben en je moet je er kunnen concentreren. Heb jij een aparte kamer voor je werkplek óf ben je nog op zoek naar een goede plek in huis waar je in alle rust je werk doet? Ik geef je enkele tips om de ideale werkplek te creëren.

Zorg voor een inspirerende plek

Licht doet een hoop met je werkplek! Lukt het om jouw werkplek dicht bij een raam te zetten? In dat geval pik je meteen wat energie van het daglicht dat binnenstroomt en kun je even naar buiten kijken als je even geen inspiratie meer hebt. Verder zijn spullen van buiten altijd goed: of je nu voor een paar gezellige kamerplanten gaat of om het uur het raam even open zet voor wat frisse lucht. Heb je niet veel opbergruimte? Leg de rommel dan even in een andere kamer: niets vervelender dan werken aan een bureau met rotzooi erop!

Sluit je ruimte af met een deur

Heb je het geluk dat je een aparte ruimte in huis hebt voor je werkkamer? Dat is fijn! Toch is het lastig om daar de hele dag te zitten, zeker als je fulltime thuis werkt. Net zoals naar buiten kunnen kijken, is het ook fijn om in de werkkamer het overzicht te houden en verder te kunnen kijken dan de muur voor je. Echter, als je aan het werk bent, heb je geen behoefte aan geluidsoverlast. Met stalen schuifdeuren van glas hou je het geluid uit de volgende ruimte tegen, maar kan je wel de volgende kamer in kijken. Ideaal om je af te zonderen, zonder van je werkplek een afgesloten werkhok te maken!

Zorg ervoor dat je goed zit

Naast een inspirerende werkplek die je af kunt sluiten van geluid, is het natuurlijk belangrijk om je lichaam te onderhouden. Aangezien je een groot deel van de dag zit, raad ik je aan om een goed zittende stoel, het liefst een bureaustoel, aan te schaffen. Hoewel eetkamerstoelen vaak lekker zitten, zijn ze niet altijd even goed voor je rug. Een bureaustoel van goede kwaliteit zorgt ervoor dat je ‘s ochtends niet met een stijve rug op staat. Heb je budget om je thuiswerkplek in te richten? Kijk dan eens naar een sta bureau. Stel jezelf het doel om een bepaald aantal uur per dag staand te werken. Goed voor je lichaam én geest!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *