Zo vind je de motivatie om je werk en huis op orde te krijgen

De motivatie vinden om je huis op te ruimen is over het algemeen lastig te vinden. Op een gegeven momenten stapelen alle boeken, papieren en andere rommel zo ver op dat je niet meer de bomen door het bos ziet. Het resultaat? Een rommelige kamer, een verwarde huisbewoner die ook ongemotiveerd is om alles op orde te krijgen. Het is wel zo dat een onopgeruimde plek hinderend is voor je productiviteit, dus het is beter om zo snel mogelijk je kamer schoon te maken. Heb je moeite met het vinden van motivatie voor opruimen? Lees verder hoe je dit vindt.

Zo vind je de motivatie om je binnenruimtes op te ruimen

Motivatie vinden om je huis helemaal leeg en schoon te krijgen is niet onmogelijk. Er zijn genoeg tips die je op weg helpen bij het opruimen. Voordat je gaat opruimen, denk na over waarom je wil opruimen. Vaak weet je al wat je weg wil hebben of wat je beter kan opbergen, maar soms vergeten we de reden waarom we onze woning of bepaalde ruimtes een goede schoonmaakbeurt willen geven.

Op het moment dat je weet waarom je je huis wilt ‘ontspullen’, dan heb je een doel om naartoe te werken.  Het stellen van doelen helpt men om beter te focussen op de taak: je weet wat je wil bereiken, dus je zal alles voor doen om het te bereiken. Wanneer je huis er spik en span ziet, dan weet je dat je je doel hebt bereikt.

Zodra je de reden(en) hebt gevonden, maak je een opruimplan. Een plan opstellen lijkt misschien een tikkeltje te serieus voor alleen opruimen, maar voor degene onder ons die moeite hebben met schoonmaken kan het heel nuttig zijn. Door middel van een plan weet je precies waar je moet beginnen en hoe je het gaat oppakken. Heb je een plan? Zorg dat je een paraatdoos gereed hebt voor al je spullen en opruimen maar! Moet je deze nog aanschaffen? Kijk dan eens op DS80.nl.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *